Written by

Hit komedija “Grand Budapest Hotel” na kanalu HBO

m:tel IPTV| Views: 231

HBO, ponedjeljak 09.03. u 16:55 časova

Grand Budapest Hotel

Kanal HBO vam donosi eksluzivnu premijeru filma “Grand Budapest Hotel” koji je na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Oskar osvojio čak četiri zlatna kipića. Ova zanimljiva komedija režisera Vesa Andersona vodi vas u planine izmišljene Republike Zubrovke u kojoj se nalazi jedan zaista neuobičajen hotel.

Pisac putuje u Republiku Zubrovku kako bi posjetio dekadentni “Grand Budapest” hotel koji je skriven visoko u planinama. Tamo upoznaje vlasnika gospodina Zera Mustafu koji je veoma jednostavan čovjek. On poziva pisca da zajedno večeraju i priča mu o tome kako je postao vlasnik hotela. U vrijeme četrdesetih godina kada je slava hotela bila na vrhuncu Zero se prijavio za posao portira. Kada se zaposlio šef mu je postao legendarni portir Gustav H koji mu uskoro postaje i veoma dobar prijatelj. Gustav veoma efikasno vodi brigu o hotelu i ljubavnik je mnogih imućnih dama koje u njemu odsjedaju. On provodi noć sa bogatašicom Madam D i uskoro saznaje da je ona pronađena mrtva u svom domu. Gustav pozove Mustafu da sa njim ode na njenu sahranu i dok su tamo saznaje kako mu je Madam D preko oporuke ostavila vrlo skupu sliku “Dječak sa jabukom”. Sinovi Madam D ne mogu prihvatiti činjenicu da je njihova majka ostavila tako skupu sliku jednom običnom portiru, tako da ju Gustav i Mustafa moraju ukrasti i vratiti u “Grand Budapest” hotel. Situacija se dodatno zakomplikuje kada Gustava optuže za ubistvo Madam D nakon čega on završava u zatvoru.

Art komedija “Grand Budapest hotel” do sada je najambiciozniji projekt genijalnog režisera Vesa Andersona, a u glavnim ulogama pojavljuju se Ralf Fajns, Edrijen Brodi, Vilijam Defo, Džef Goldblum, Edvard Norton i mnogi drugi.