Vikinzi

Written by

Hit serija “Vikinzi” na kanalu RTRS

m:tel IPTV| Views: 217

RTRS, svakog dana u 22.10 časova

Vikinzi

Kanal RTRS vam donosi jednu od trenutno najpopularnijih serija “Vikinzi” snimanu na dva kontinenta, u Evropi i Sjevernoj Americi. Ova serija je nominovana za niz prestižnih nagrada, uključujući tri nominacije za nagradu “Emmy” u 2013. godini. Trenutno se prikazuje treća sezona ove serije, a zanimljivo je i da je ovo prvi komercijalni serijski projekt kanala “History”, koji je poznat po odličnim istorijskim dokumentarcima.

U centru radnje je čuveni vikinški ratnik Ragnar Lothbrok, koji je prema legendama od običnog ratara postao kralj svih vikinških plemena i veliki osvajač, koji je Vikinge poveo preko mora u Francusku i Englesku. Legende kažu i da je on bio direktni potomak nordijskog boga rata Odina.

Ragnar želi da se iskaže pred svojim narodom i osvoji zemlje koje se nalaze preko mora. On zamoli svog prijatelja Flokija da mu izgradi brod uz pomoć kojeg će moći preći more, podvig koji u kome nijedan Viking do sada nije imao uspjeha. On se pri tome suprostavlja lokalnom vođi Erlu Haraldsonu, koji sam nema dovoljno hrabrosti za takav podvig. U njegovoj avanturi mu se pridružuje Rolo, a na pohod želi da pođe i njegova žena hrabra ratnica Lagerta, međutim, Ragnar joj to ne dopušta.

Ragnar uspijeva doći do britanskih ostrva i zajedno sa grupom ratnika koji su mu se pridružili opljačka jedan manastir i kao ratni plijen povede kući obrazovanog kaluđera Atelstana. Nastaje neobično prijateljstvo puno izazova i avantura, kroz koje obojica likova prolaze zajedno dok se civilizacija Vikinga sve više mijenja.