Written by

Hoće li Google Fuchsia zamijeniti Android u narednih pet godina?

m:ovo m:ono| Views: 102

Google još uvijek nije demantovao vijest kako radi na operativnom siistemu koji bi mogao zamijeniti Android i nezvanično je potvrđeno da bi Fuchsia mogla biti prikladna zamjena u narednih pet godina.

Nakon gotovo dvije godine otkako je Fuchsia prvi put predstavljena svijetu kao otvoreni projekat, pojavio se izvještaj koji pokazuje trenutni status ovog projekta. Prema izvorima Bloomberg-a, Fuchsia tim radi na tome da stvori operativni sistem koji bi mogao da se pokreće na svim Google-ovi proizvodima, sa poboljšanim fokusom na glasovne komande, vještačku inteligenciju i poboljšanu sigurnost. Priča se i o tome kako je Fuchsia dizajnirana i a radi sa uređajima treće strane kao što su pametni zvučnici i ostalo.

Google planira da ovaj operativni sisitem poveže sa svim uređajima pametnog doma u naredne tri godine i to prije nego što dođe na laptope.

Ono što najviše brine čelnike Google-a jeste kako će preći tranzicija sa Androida na novi operativni sistem i da li će to imati neke posljedice kad su u pitanju odnosi sa drugim kompanijama i naravno sponzori.