Written by

Hoće li Huawei Mate 20 Pro imati Kirin 980 i senzor za otiske ispod displeja?

moj android| Views: 179

Iako je Huwei Mate 10 serija telefona zvanično lansirana prije manje od godinu dana, sa raznih strana čuemo brojna nagađanja šta bi to mogla da ponudi Mate 20 serija, a prema onome što se priča, sigurno neće razočarati.

Mate 20 telefon spada nmešu najiškeivanije ove godine jer niko ne može ni da zamisli kako to Huawei ovoga puta planira da nadmaži sam sebe i da oduševi korisnike, ali i stručnu javnost. Prva nedoumica je svakako naziv, a većina smatra da će se kao i kod P serije preskočiti broj 11 te da će se preći na 20 koji je mnogo efektniji, a prema prvim informacijama zvanično lansiranje će se desiti u oktobru ili novembru. 

Pretpostavlja se da će telefon imati ekran veličine 6.3 inča, AMOLED displej, kad je riječ o rezoluciji i odnosu ekrana još uvijek nema iako se nagađa da će ostati pri 18:9 odnosu. 

Očekuje se da će imati 6GB RAM-a i 128 GB RAM-a, a trebalo bi da posebno oduševi baterijom od 4,200 mAh jačine. Sasvim je izvjesno da će raditi na Android Pie operativni sistem, a priča se da bi u Pro modelu mogao biti Kirin 980 procesor dok specifikacije kamere još uvijek nisu potvrđene kao ni to da li će se senzor za otiske prstiju naći ispod displeja ili na standardnom mjestu.