Written by

Hoće li Samsung izbaciti skener oka na Galaxy S10 modelu?

iza ugla, mobilni svijet| Views: 153

Iako se o Samsung Galaxy S9 modelu još uvijek  priča, več se uveliko nagađa i šta će to donijeti S10 model koji treba da bude lansiran tek u martu naredne godine. Tokom prošle sedmice pojavilo se nekoliko informacija u vezi Galaxy S10 modela koje bi za neke mogle biti prilično razočaravajuće.

Naime, na osnovu pojedinih informacija može se zaključiti da Sasmsung iz novog Galaxy modela u potpunosti izbaciti skener oka, opciju koja je predstavljena sa Galaxy S8 modelom i koja se svima svidjela. S10 će se u potpunosti fokusirati na ultrasonični in-display senzor za otiske prstiju.

Ako se ova informacija ispostavi kao tačna, to neće biti prvi put da je Samsung na novom modelu serije izostavlja funkciju koja je predstavljena nekoliko modela ranije, ali bi opet mogla biti prilično razočaravajuća za sve one koji su ovu funkciju koristili na prijašnjim modelima.

S druge strane još nije u potpunosti sigurno da će senzor za otiske prstiju biti uopšte ugrađen u ovaj telefon, ali logički možemo zaključiti da je to najbolja moguća opcija ako se izostavi skeniranje oka.