Written by

Honor 10 Lite – Kralj među telefonima svoje klase

mobilni svijet, u žiži| Views: 147

Honor telefoni dolaze po atraktivnoj cijeni ali ne zaostaju mnogo od vodećih modela najprodavanijih brendova kada su dizajn, performanse i kvalitet u pitanju.

Honor 10 lite je jedan od najljepših telefona koji su se pojavili krajem ove godine i u stanju je da uz određene kompromise ponudi ono što imaju skuplji modeli.

Honor 10 Lite ima 6.21-inčni displej viosoke rezolucije, a u vrhu ekrana je notch u obliku kapljice koji omogućava impresivan 90%+ screen-to-body odnos.

Telefon pokreće 12nm Kirin 710 procesor, uz Mali-G51 MP4 GPU, a kako bi se poboljšalo gejming iskustvo, Honor je u telefon integrisao i GPU Turbo 2.0 tehnologiju. Uređaj stiže sa do 6GB RAM-a i do 128GB skladišnog prostora, a tu je i microSD slot.

Glavna kamera posjeduje dvostruki senzor od 13MP I 2MP, dok je s prednje strane smještena 24MP selfi kameru. U portfoliu brenda Huawei nalazi se jači model, a riječ je o Honor 10 modelu. Zbog povoljnije cijene u ovom modelu izostala prestižna Leica kamera, koju viđamo na flegšip Huawei uređajima.

Honor 10 Lite napaja baterija kapaciteta 3400mAh, sa podrškom za 10W brzo punjenje, dok se na poleđini nalazi i senzor otiska prsta.

Kada je softver u pitanju, Honor 10 Lite koristi najnoviji Android 9.0 Pie-bazirani EMUI 9.0 interfejs, a stiže u četiri boje – crnoj, bijeloj, plavoj i nebesko plavoj.