Written by

Honor Magic 2 – Telefon sa mnoštvom novih trikova

mobilni svijet, u žiži| Views: 183

Model Honor Magic 2 predstavlja premijum telefon brenda Honor, koji odlikuje ukupno šest kamera. Tri kamere se nalaze na poleđini, dok se tri kamere sa prednje strane izvlače uz pomoć slajder mehanizma.

Nova generacija slajder uređaja je malo čudo tehnike i telefon sa mnoštvom novih trikova. Sistem kamera je sastavljena iz dva modula (od monohromatske 24 MPx i 16MPx u boji, kao jedne širokougaone 16MPx kamere. Selfi kamera na slajder dijelu je sastavljena iz tri dijela, jedno je 16MP kamera, dok su dvije druge komponente 3D IR skener lica I 3D Face Unlock sočivo.

To znači da možete iskoristiti autentifikaciju s prednje strane, ali možete upotrebiti opciju skeniranja prsta uz pomoć senzora koji je smješten u ekranu (Ukoliko ne želite da otvrate telefon).

Ispod haube se nalazi vrhunski Kirin 980 čipset, kao i 128GB ili 256GB skladišnog prostora Displej telefona krasi 6.4-inčni OLED ekran, sa Full HD+ rezolucijom i 19:9 odnosom stranica. Litijum-jon baterija od 3.500mAh baterija se brzo puni SuperCharger-om od 40W snage.

U skladu sa naziviom telefona, magija se dešava kada se pokrene klizni mehanizam, koji radi uz pomoć dvije klizne šine i trakastog kabla.

Potpuno nova funkcija jeste Yoyo – virtuelni asistent koji obezbjeđuje mašinsko učenje i funkcije predviđanja.

Inače, Honor Magic 2 se nalazi na četvrtom mjestu trenutno najbržih smartfona, a zanimljivo da prva tri mjesta zauzimaju takođe Huaweij-evi smartfon, modeli Mate 20, Mate 20 Pro i Mate 20 X koji rade na Kirinu 980.