Honor prestigao Apple i Xiaomi po prodaji u Kini

CINNO Research objavio je svoju analizu tržišta pametnih telefona u Kini, a brojke pokazuju jednog velikog pobjednika – Honor.

Nova nezavisna kompanija popela se na treće mjesto na domaćem tržištu sa četiri miliona prodanih pametnih telefona u julu, nadmašivši Xiaomi (3,9 miliona) i Apple (3 miliona).

Oppo je zadržao vodstvo s 5,6 miliona prodanih jedinica, dok je vivo prodao 5,3 miliona telefona. Međutim, mjesec je bio relativno neimpresivan na godišnjem nivou. U ovoj azijskoj zemlji lansirano je samo 26 novih modela, što je smanjenje od 38,1%, a od toga je samo 11 omogućilo 5G.

Kineske kompanije predstavili su nove urađaje u avgustu kako bi se suprotstavile dolasku novog iPhonea, koji se očekuje u septembru.

Govoreći o 5G-u, tkompanije su uspjele isporučiti gotovo 29 miliona uređaja, od toga gotovo 23 sa mogućnostima sljedeće generacije. Ukupne isporuke povećale su se za 28,6%, a još je impresivnije da se tržište 5G povećalo za 79,6%.

Ukupna količina uređaja s omogućenim 5G -om sada doseže 400 miliona – to je više od svih korisnika telefona na velikim tržištima poput Sjedinjenih Država i Evrope.