Prizivanje zla

Written by

Horor “Prizivanje zla” na kanalu HBO

m:tel IPTV| Views: 479

Prizivanje zla

Jedan od najpopularnijih horora iz 2013. godine “Prizivanje zla” (“The Conjuring”) dolazi na kanal HBO. Radi se o filmu snimljenom po istinitom događaju koji prati dvoje istraživača paranormalnih aktivnosti.

Ed i Lorejn Voren poznati su istražitelji paranormalnog i ljudi ih pozivaju u pomoć kada nemaju drugog izlaza. Film počinje kada Vorenovi stižu na izolovano imanje porodice Peron. Iako se na početku sve čini normalno, Peronovi uskoro shvataju da se na njihovom imanju dešavaju čudne stvari. Prve noći svi satovi stanu u tačno 3.07 časova ujutro, a ćerke probudi duh koji im govori da želi vidjeti njihovu porodicu mrtvu. Fotografije padaju sa zidova i čuje se misteriozno šaptanje širom kuće, te Peronovi uskoro shvataju da kuću terorišu duhovi.

Kada Vorenovi stignu na imanje naprave početnu istragu i shvate da treba napraviti egzorcizam, ali prije toga trebaju odobrenje od katoličke crkve.

Ovaj film osvojio je svjetsku publiku i kritičare, a bio je nominovan i za veliki broj filmskih nagrada. U glavnim ulogama se pojavljuju Vera Farmiga, Patrick Wilson, Lili Taylor, Ron Livingston i Shanley Caswell.