Written by

HTC finansira razvoj igre za Vive VR

moj android| Views: 114

htc-vive-vr-hands-on-review-4_1

Kao pionir mobilne revolucije, HTC je poznat po različitim proizvodima, od naizgled besmrtnih pametnih telefona, pa sve do provokativnih foto-aplikacija. Sada možemo dodati i video igrice na listu, jer HTC sponzoriše Front Defense, novu VR igru.

Nadolazeća igra je zapravo proizvod iza koje stoji Fantahorn Studio, novi startup koji čine nezavisni programeri, a među kojima se nalaze i trenutni uposlenici kompanije HTC. HTC sponzoriše ovaj tim kao “interni startup” isključivo posvećen radu na njihovom VR-u. Drugim riječima, HTC ne pravi direktno igru, ali je bar u izvjesnoj mjeri uključen u proizvodnju VR sadržaja kroz partnerstvo sa Fantahorn-om.

Za sada je poznato nekoliko detalja o Front Defense igri. To će biti neka vrsta “pucačine”, a igrači će biti u mogućnosti da biraju razne vrste oružja i imaće zadatak da se odbrane protiv neprijatelja koji ih napada talasima. Iako zvuči kao generička “pucačina”, to je zato što to Front Defense vjerovatno jeste, a što je sasvim razumljivo za debitantsku igru koja je pokrenuta na platformi koja je još u povoju.

Inače, HTC mnogo ulaže u Vive VR platformu. Kompanija razvija VR kao potencijalnu djelatnost, koja bi čak mogla zamijeni smartfone kao njihovu osnovnu djelatnost. U tom kontekstu, ovaj potez “kreiranja” VR igre ima puno smisla, čak i ako ona služi samo u svrhu demonstracije, nego što je u stvari pravi komercijalni poduhvat.