Written by

HTC lansira servis za virtuelnu realnost

iza ugla, mobilni svijet| Views: 122

Prva neograničena pretplata na sav sadržaj virtuelne realnosti je konačno stigla i to zahvaljujući kompaniji HTC.

Kao što je poznato, tajvanski proizvođač se u velikoj mjeri oslanja na virtuelnu realnost kako bi se vrato u trku za vodećom pozicijom u industriji. Upravo iz tog razloga je pokretanje ove usluge koja svakom korisniku omogućava neograničeno uživanje u VR tehnologiji značajan korak za HTC. Ukoliko cijeli projekat bude uspješan, doći će i do povećanja prihoda od prodaje prethodno kreiranih i proizvedenih headset uređaja za virtuelnu realnost.  

HTC objašnjava da Viveport Infinity pruža pristup velikom broju naslova VR-a čija cifra dostiže 600 različitih aplikacija i igara uključujući popularne naslove kao što je Angry Birds VR: Isle of Pigs, ali i onih manje poznatih i ništa manje interesantnih.

Jedno je sigurno, nova HTC platforma predstavlja raj za sve fanove virtuelne stvarnosti, a biće dostupna svim vlasnicima VIVE i Oculus Rift VR uređaja, ali i samostalnim proizvođačima čija je tehnologija zasnovana na VIVE WAVE.

Lansiranje Viveport Infinity-a se očekuje 2. aprila ove godine. HTC obećava prvim pretplatnicima različite pogodnosti, kao što su posebne ponude za odabrane naslove, pokloni za svaku kupovinu, kuponi koji garantuju nižu cijenu proizvoda u vidu vaučera od 10% popusta na početku svakog mjeseca. Pored toga, u periodu od 2-7. aprila, Viveport će ponuditi i više od 100 naslova za prodaju kako bi proslavili lansiranje svoje Infinity usluge.

Bilo kako bilo, VR tehnologija je svakim danom zastupljenija, a HTC ovom inovacijom pozitivno utiče na njen razvoj.