Written by

HTC U11+ odličnim kvalitetom fotografija protiv konkurencije

moj android| Views: 250

htc

Karta na koju igra kompanija HTC, protiv konkurencije, sa najnovijim U11+ modelom je sigurno kvalitet fotografija iako nema dualnu kameru. HTC U11+ koristi isti senzor kao i Pixel 2 telefoni.

Ovaj telefon je apsolutni pobjednik kad je u pitanju hardver, a u HTC-u opcije kamere nazivaju Ultrapixel 3, a senzor fotografija nazvan je IMX362 i napravljen je u kompaniji Sony. Posjeduje rezoluciju od 12 megapiksela dok su pikseli na čipu veličine 1 / 2, 55 inča i relativno su veliki. Veliki pikseli su mnogo bolji jer s veće površine prikupljaju više svjetlosti i samim tim poboljšavaju kvalitet fotografije.

Sa ovom kamerom bez problema možete raditi fotografije koje su prilično svijetle, a ako je u uslovima slabog osvjetljenja potrebna sporija brzina zatvarača optički stabilizator slike umanjuje podrhtavanje fotoaparata. Pored toga, dostupan je dvostruki LED blic za slabo osvjetljenje uslove  koji prilagođavaju temperaturu boje u zavisnosti od okoline.

Ako volite vještački Bokeh efekat na fotografijama možda bi se mogli razočarati  jer HTC ne koristi drugu kameru da zamagli okruženje, a ni Sony senzor nema tu funkciju. Prednja kamera od 8 megapiksela nema autofokus, ali iz HTC-a kažu da s obzirom na mali senzor za fotografije on i nije neophodan.