Written by

Huawei će P30 seriju predstaviti krajem marta u Parizu

mobilni svijet, u žiži| Views: 132

Kompanija Huawei planira predstaviti nasljednike Huawei P20 pametnih telefona na gala događaju u Parizu krajem marta. Ovaj kineski gigant, uz ovu informaciju, saopštio je i kako planira širiti svoje kapacitete na tržištu Poljske.

Iako se informacije o novim modelima telefona drže u tajnosti, očekuje se da će i P30 serija doći u standardnom i Pro modelu, poput prethodne P20 serije. Baš poput cijele P-serije, i novi modeli telefona trebalo bi da budu namijenjeni korisnicima kojima je dizajn uređaja na prvom mjestu, ali i mogućnosti kamere.

Brojne nezvanične informacije koje su se do sada pojavljivale govore da će Huawei P30 i P30 Pro biti opremljeni OLED ekranima s notch-om u obliku vodene kapljice i optičkim senzorima otiska prsta. Kada je riječ o veličini ekrana, Huawei P30 dolazi s 6.1-inčnim ekranom i 8GB RAM-a, dok će P30 Pro imati 6.5-inčni ekran i 12GB radne memorije.

Telefoni će, prema dostupnim informacijama, biti pokretani saHiSilicon Kirin 980 SoC čipom.

Što se tiče mogućnosti snimanja, Huawei P30 pametni telefon navodno će imati trostruku zadnju kameru, poput one na modelu Huawei Mate 20 Pro. S druge strane, Huawei P30 Pro vjerojatno će uključivati i periskopski hardver za snimanje, kako bi se olakšalo optičko zumiranje bez gubitaka kvaliteta slike.

Prethodnici, Huawei P20 i P20 Pro, takođe su predstavljeni u Parizu krajem marta prošle godine, pa se čini kako Huawei nastavlja tradiciju.