Written by

Huawei je promijenio način na koji koristite Android uređaje

moj android| Views: 55

shrink-screen-smaller

Na posljednjoj MWC konferenciji predstavljeno je mnogo novih uređaja, kao i funkcija i update-a. Zbog ogromnog broja dobrih inovacija, za pojedine se još nije dovoljno čulo.  Među vrhunskim idejama je funkcija Huawei kompanije koju nisu mnogi primjetili, a od velike je važnosti.

its_overview

Naime, ova kompanija je promijenila izgled Navigation Bar-a, i to tako što je spojila tri glavne funkcije u jedno senzorsko dugme. Imajući u vidu da se promjene na Navigation Bar-u ne dešavaju često, onda je ovo velika vijest za Android korisnike. 

configuring_sensor_gestures

 

Ova promjena se desila na Huawei P10 telefonu, na kojem jasno možemo da vidimo da su tri glavne funkcije (Back, Home i Overview) sada svrstane u jedno dugme koje je u mogućnosti da obavlja sve tri pomenute radnje. Sve što treba da uradite je drugačije pritisnete ovo senzosko dugme. Kada držite prst na senzoru duže, telefon će vas vratiti na početnu, Home stranicu. Kada samo tapnete na krug, pokrenuli ste opciju Back, a kada pomjerite ka desno ili lijevo, dobićete uvid u sve otvorene stranice i aplikacije na telefonu.

Izuzetno jednostavno, zar ne?