Written by

Huawei lansira novi operativni sistem i Mate 30 istog dana?

mobilni svijet, u žiži| Views: 287

Poznato je da kineski tehnološki gigant Huawei već neko vrijeme radi na svom operativnom sistemu, a već neko vrijeme se zna i da je u pripremi novi model premijum telefona Mate 30.

Međutim, sve glasniji su navodi da operativni sistem i telefoni iz porodice Mate 30 mogli ići ruku pod ruku, odnosno da bi Huawei mogao da ih lansira u septembru – istog dana. Drugim riječima, Mate 30 i Mate 30 Pro bi mogli da integrišu Hongmeng, novi operativni sistem Huawei-ja, što bi i zvanično bilo prezentovano na svjetskoj premijeri 22. septembra.

Koliko je pouzdana informacija da bi upravo takva premijera mogla da se desi krajem septembra? Stručna javnost navodi da se tako nešto dalo naslutiti iz kratkog Huawei-jevog filma naziva Wukong, snimljenog kamerom P30 Pro, u kojem se i pojavljuje datum 22. septembar 2019. godine, kao i scena koja mnoge podjeća na odbrojavanje vremena upravo do tog istog datuma.

Sve to svakako ukazuje da iz Huawei-ja u septembru pripremaju nešto veliko. Pa iako pojedini ističu 22. dan u tom mjesecu, neki navode da se velika predstavljanja mogu očekivati 10. septembra.

Ako tome pridodamo i činjenicu da je sama kompanija vlastiti operativni sistem najavila za treći kvartal ove godine, sve ovo ima dosta smisla. Međutim, sve što se tad bude događalo odnosiće se na Kinu, dok će ove novine iz Huawei-ja u Evropu i ostatak svijeta stići naredne godine.