Written by

Huawei lansirao novi Y9

mobilni svijet, u žiži| Views: 186

Kompanija Huawei ponovo je oduševila svoje korisnike novim modelom telefona. Na tržište je stigao novi Huawei Y9 (2019). Sa četiri kamere, dobrim specifikacijama i sjajnim dizajnom, Huawei nastavlja ispunjavati očekivanja svojih korisnika.

Riječ je o uređaju srednjeg ranga koji cilja na mlađe korisnike, a svoju premijeru imao je nedavno u Indiji. Novi Huawei Y9 (2019) ima 3D dizajn, i time poboljšava estetiku i ergonomiju telefona, a ima i dvostruku kameru sprijeda i straga. Zadnja kamera je opremljena poznatom Night Mode tehnologijom, koja spaja više fotografija različitih ekspozicija u jednu, superiorne kvalitete, bez potrebe za stativom.

Ovaj model telefona dostupan je u tri varijante boja – Midnight Black, Sapphire Blue i Aurora Purple. Huawei Y9 (2019) dolazi s procesorom Kirin 710 koji nudi dobre performanse i nisku potrošnju baterije. Prednosti ovog telefona su i odlična 4000 mAh baterija, te veliki 6.5-inčni FullView FHD+ IPS ekran stranica omjera 19.5 : 9.

Sa RAM memorijom od 4GB ili 6GB, te internom memorijom od 64GB ili 128GB, Huawei Y9 (2019) nudi zaista mnogo za traženu cijenu.