Huawei-P-Smart-Z

Written by

Huawei lansirao prvi telefon sa pop-up selfie kamerom

iza ugla, mobilni svijet| Views: 177

Huawei će uskoro predstaviti model P smart Z koji predstavlja prvi telefon ove kompanije sa pop-up selfi kamerom.

Novi model posjeduje 6.59-inčni LCD ekran rezolucije 2,340 x 1,080 piksela i to bez ikakvog izreza ili otvora za prednju kameru. To znači da će u ovaj telefon Huawei po prvi put ugraditi pop-up selfie kameru.

Kako telefon nema senzor otiska prsta u ekranu, na poleđini se nalazi tradicionalni čitač, kao i dvije kamere – glavna sa 16MP i pomoćna „depth“.

S prednje strane smještena je 16MP selfie kamera koja se izvlači uz pomoć pop-up mehanizma kom je potrebna samo jedna sekunda kako bi se prikazao. Huawei je ovaj sistem testirao kako bi mogao da traje 100.000 ciklusa. Obje kamere dolaze sa AI podrškom.

Huawei P smart Z će konkurisati budžetskim telefonima pa ga pokreće Kirin 710F čipset, koji dolazi u kombinaciji sa 4GB RAM-a i 64GB skladišnog prostora i mogućnosti proširenja microSD karticama do 512GB.

Telefon pogoni Android 9 Pie uz EMUI 9.0 interfejs, a sve napaja prilično moćna baterija kapaciteta 4000mAh. S obzrom da telefon još nije zvanično predstavljen i da će biti dostupan na ograničenom evropskom tržištu pretpostavlja se da će mu cijena biti oko 280 evra.