huaweimate30

Written by

Huawei Mate 30 Pro će imati zakrivljene stranice od 90 stepeni

iza ugla, mobilni svijet| Views: 143

Do premijere Huawei Mate 30 ostalo je još nekoliko mjeseci, a ono što se već nazire je da bi ekran na Pro modelu mogao imati zakrivljene stranice.

Naravno, ovaj dizajn nije nikakva novost, ali po svemu sudeći na novom Mate-u njihov oblik biće jedinstven. Na internetu su nedavno osvanule fotografije koje prikazuju da će 30 Pro imati zakrivljene stranice od 90 stepeni, što znatno više nego kod telefona koji su trenutno na tržištu.

Prema nezvaničnim informacijama ekran će imati dijagonalu od 6.7 inča, a iz procurjelih fotografija vidljivo je da ekran ima veliki izrez. Pominje se da će novom kamerom, Huawei Mate 30 Pro pomjeriti granice iskuistvo fotografisanja i snimanja videa smartfonom trebao za još jednu stepenicu.

Ipak, glavna kamera je još uvijek misterija, jer nakon što se pričalo o okruglom modulu kamere na poleđini sada je izvjesnije da će ona biti pravougaona i da će sadržavati čak pet objektiva. Kada je riječ o video snimanju spekuliše se da će Mate 30 Pro u saradnji s Leicom dobiti posebnu video kameru, koja će imati mnoštvo mogućnosti i obradovaće jutjubere, vlogere i sportiste rekreativce.

Neki izvori bliski kompaniji sugerišu da Huawei eksperimentiše sa staklenim, jednodjelnim dizajnom, što znači da će telefon spojiti zakrivljenja prednjeg i zadnjeg tijela uređaja. U svakom slučaju, sačekaćemo zvanično predstavaljanje nove Mate linije u septemru oktobru, a sasvim siguro je da će i prije zvanične premijere procuriti još detalja.