huawei_mate30-pro

Written by

Huawei Mate 30 Pro je i zvanično telefon sa najboljom kamerom na svijetu

mobilni svijet, u žiži| Views: 190

Iako u to gotovo niko nije ni sumnjao, Huawei je još jednom dokazao zašto je lider na tržištu pametnih telefona. Njegov najnoviji model, Huawei Mate 30 Pro, nedavno je dobio najviše ocjene na DkOMark testu i tako odnio titulu “kralja” mobilne fotografije.

SuperSensing Cine kamera ovog modela dobila je ocjenu 121, četiri boda više od druge najbolje ocjene, ali i najviše bodova za fotografiju – 131. Ovim bodovima Huawei Mate 30 Pro postao je broj jedan na rang listi kamera.

Huawei Mate 30 Pro ima revolucionarni sistem kamera – 40MP SuperSensing Camera, 40MP Cine Camera, 8MP Telephoto Camera i 3D Depth Sensing Camera. SuperSensing Cine Camera je dualni glavni sistem kamera koji pruža zadivljujuće fotografije, uključujući široki ugao u noćnom režimu, široki ugao sa opcijom HDR+ i fotografije portreta sa Pro-Bokeh efektom. 

Takođe, SuperSensing Camera privlači više svjetlosti i tako omogućava da uređaj pravi detaljne i jasne fotografije, u uslovima kada osvjetljenje i nije najbolje. Ovaj model telefona može da snima i profesionlne video-snimke u bioskopskim tonovima.

Podsjećamo, Huawei Mate 30 i Mate 30 Pro predstavljeni su 19. septembra u Minhenu, a prema interesovanju korisnika ova kineska kompanija mogla bi postaviti nove rekorde.

Šta donosi Huawei Mate 30 serija?

Pročitajte detalje na m:blog-u.