Written by

Huawei Mate 8 – šta kažu prve najave?

moj android| Views: 63

huawei mate 8

Svi smo nekako mogli da i pretpostavimo da će se, nakon itekako uspješnog poteza kompanije Huawei sa modelom Ascend Mate 7, ubrzo pojaviti i naprednija verzija ovoga androida. Nakon što je u javnost procurila informacija da nam stiže Huawei Mate 8, javljaju se mnoge glasine i objave o karakteristikama telefona. Novost koja je provjerena je da Huawei iz naziva svojih androida planira da izbaci riječ Ascend, i to planira upravo da učini sa Huawei Mate 8 modelom koji će u martu mjesecu biti predstavljen na MWC-u u Barseloni. Nedavno su se u medijima pojavile i fotografije koje golicaju maštu i ne otkrivaju u potpunosti izgled telefona, čak se špekuliše da li je to uopšte model Mate 8.

huawei mate 8 official

Prema neslužbenim informacijama Huawei Mate 8 trebao bi imati 5.2 inčni ekran rezolucije 1080x 1920 piksela, te senzor otiska prsta. Ispod poklopca će se najvjerojatnije naći osmojezgreni Kirin 930 procesor vlastite proizvodnje kao i 3 GB radne i 32 GB interne memorije. Uređaj će prema nekim neslužbenim fotografijama koje su se pojavile prošli mjesec, imati metalno unibody kućište.

mate 8

U isto vrijeme mogli bi vidjeti i Huawei D8 koji bi trebao raspolagati sa 5.5 inčnim ekranom rezolucije 1440×2560 piksela, 64-bitnim Kirin 950 procesorom, 4GB RAM-a i 64 GB interne memorije što će rezultirati cijenom od oko 700 evra.