Huawei Mate X2 fleksibilni telefon stiže krajem februara

Kompanija Huawei je predstavila dva fleksibilna Mate X telefona u februaru, a sudeći prema izvorima iz ove kompanije, i novi Mate X2 će biti fleksibilni telefon koji stiže do kraja ovog mjeseca.

Iz kompanije su istakli da će ovaj novi telefon krasiti unapređen dizajn u odnosu na prethodnike. Pod tim se podrazumijeva 5nm čip set, koji podrazumijeva novu impresivnu tehnologiju.

Novi Mate X2 će pokretati 5nm čip set Kirin 9000. Telefon je već sertifikovan i po najavama će sadržati 8-inčni ekran. Očekivanja od ovog novog telefona su velika, posebno kada je u pitanju tehnologija preklopa. Izvori ističu da bi on trebao biti sličan seriji Galaxy preklopnih modela telefona.

Na ovaj način novi Huawi smartfon donosi sekundarni panel sa vanjske strane uređaja, tako da će to biti drugi takav telefon na tržištu pored pametnog telefona kompanije Royole i njihovog novog Flexpai uređaja koji je ranije implementirao ovu tehnologiju na spoljašnom dizajnu.

Na ovom modelu fleksibilni displej i mehanizam preklopa rade kao jedna jedinica, zbog čega je njegovo korištenje veoma lako, a kada se preklopi telefon može da stane i u manji džep.