Written by

Huawei najavio WiFi Q2 sistem za bolju konekciju u vašem domu

moj android| Views: 192

wifi_q2_2018_1

Kompanija Huawei je na ovogodišnjem CES-u najavila novo rješenje za kućnu mrežu pod imenom WiFi Q2. Radi se o prvom hibridnom sistemu za pokrivanje vašeg doma bežičnim signalom.

Kombinujući unikatnu G.hn konekciju od 1 Gbps sa mrežnim sistemom (1,867Mbps backhaul i podrškom za balans opterećenja) trebalo bi da se smanji količina mrtvih tački u vašoj kući. Korištenje će biti jednostavno – nakon što dobijete PPPoE / DHCP i SSID podešavanja sve što treba da uradite jeste da priključite satelitske rutere i to je to! Najbolje od svega je što je za povezivanje potrebno samo dvije minute.

Q2 podrazumijeva 5GHz, AC1200 i automatski bira najbolji kanal za bežični signal. Korisnici IoT-a će dobiti poseban kanal za svoje uređaje. Glavni ruter (baza) ima tri Gigabit Ethernet porta, dok svaki satelit ima jedan. Na raspolaganju će biti tri nivoa, a sve u zavisnosti od veličine doma ili kancelarije. Za veće područje pokrivenosti signalom trebali biste izabrati tri pakovanja baze, za prostore srednje veličine će vam biti dovoljni baza i dva satelita dok je za manje domove i kancelarije potrebna baza i jedna satelitska opcija.