Written by

Huawei Nova 3 sa četiri kamere

moj android| Views: 144

Huawei se u posljednje vrijeme zaista trudi da što više fascinira svoje korisnike i to nastavja sa najnovijim Huawei Nova 3 modelom koji ima čak četiri kamere.

Telefon s prednje strane ima dualnu kameru od 24 + 2 megapiksela, dok su na poleđini takođe dvije kamere od 24 + 16 megapiksela. Pod poklopcem se nalazi Kirin 970 procesor koji donosi jedinstvenu jedinicu za neuronsku obradu, a koja inače omogućava da oba polja za fotoaparat imaju poboljšane funkcije vještačke inteligencije.

Na primjer, prednje kamere mogu prepoznati i poboljšati čak do osam scena i objekata dok zadnje kamere mogu to isto samo do 22 scene. Nizovi foto-aparata takođe otkrivaju lice korisnika i primjenjuju prilagođavanja tako što koriste algoritme za uljepšavanje.

Prednja kamera nije namijenjena samo fotografisanju portreta, tu su i posebni Qmoji koji prate izraz lica korisnika nešto poput filtera na Instagramu ili Snapchat-u. Prednje kamere služe i za prepoznavanje lica koje služi za otključavanje telefona i može da radi u bilo kakvom osvjetljenju. Pored toga tu je i senzor za otiske prstiju.

Ekran je veličine 6,3 inča i ima notch i omjer 19.5:9. Telefon dolazi u dvije varijante kad je u pitanju memorija od 4 ili 6 GB RAM-a i 128 GB nadogradive interne memorije. Baterija je jačine 3,750 mAh što znači da će ljubitelji video igrica moći igrati dugo bez bojazni da će se telefon isprazniti.