Written by

Huawei ostvario rekordnu prodaju, a planira se još veći rast

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 229

S prodajom od 52 milijarde dolara u 2018. godini, kineska kompanija Huawei mogla bi postati najveći proizvođač pametnih telefona u svijetu. Huawei je svoje planove za prošlu godinu ispunio i prije planiranog roka, pa se očekuje da će projektovana prodaja biti veća za nekoliko miliona jer je decembar poznat kao mjesec tradicionalne praznične kupovine.

U odnosu na 2017. godinu kada je isporučila nešto više od 153 miliona komada telefona, kompanija je drastično poboljšala svoju prodaju. Tako se u 2018. godini ta brojka popela na nevjerovatnih 200 miliona. Modeli Huawei P20 i P20 Pro sa prodajom od 16 miliona komada igraju vrlo bitnu ulogu, kao i Huawei Mate 20 i Mate 20 Pro, koji su isporučeni u preko pet miliona primjeraka. Ogroman doprinos uspjehu ovog svjetskog giganta u proizvodnji pametnih telefona dao je Honor, čiji su modeli Honor 10, Honor X i Honor View 10 izuzetno popularni.

Huawei je na globalnom nivou tokom prošle godine sklopio 30 komercijalnih ugovora, od kojih je više od polovine u Evropi, u cilju razvoja sljedeće generacije telekomunikacione mreže.

Kineska kompanija Huawei Technologies nedavno je saopštila kako planira da postane najveći svjetski proizvođač pametnih telefona u 2019. godini. Definitivo će biti zanimljivo vidjeti kakve će projekcije kompanija Huawei imati za 2019. godinu, jer sudeći po ogromnom uspjehu tokom prošle godine, one definitivno neće biti skromne.