Written by

Huawei P smart 2019 – smartfon za novu generaciju korisnika

mobilni svijet, u žiži| Views: 167

Kompanija Huawei predstavljanjem svakog novog uređaja potvrđuje da je među vodećim proizvođačima na tržištu pametnih telefona. Dodatna potvrda je novi Huawei P smart 2019 – odličan telefon srednjeg ranga i prvenstveno namijenjen mlađim korisnicima.

Kada je riječ o specifikacijama novog Huawei P smart 2019 telefona, odlikuje ga Dewdrop IPS LCD ekran sa izrezom u obliku kapljice, veličine 6.2 inča s Full HD rezolucijom, novija generacija Kirin 710, Android Pie 9.0 i baterija od 3.400 mAh. Testiranja su pokazala da može izdržati do 10 sati internetskog pretraživanja, do 18 sati kontinuirane reprodukcije video sadržaja i čak do 96 sati kontinuirane reprodukcije muzike.

Telefon dolazi s 64 GB interne memorije, a zahtjevniji korisnici memoriju će moći proširiti microSD karticama kapaciteta do 512 GB.

Kada govorimo o kameri, prednja je smještenja u “notch-” i ima 8 MP. S druge strane, dvostruka AI kamera sastoji se od glavne 13 MP kamere te sekundarne 2 MP kamere. Glavna kamera visoke rezolucije opremljena je sa f/1.8 objektivom i virtuelnim otvorom od f/0.95-16, dok sekundarna kamera prikuplja dodatne informacije za dubinsku segmentaciju i kreiranje autentičnih bokeh efekata.

Uređaj je dostupan u tri boje – Midnight Black, Sapphire Blue i Aurora Blue.