Written by

Huawei P30 Lite – budžetski predstavnik P30 linije

mobilni svijet, u žiži| Views: 550

Huawei P30 Lite je predstavljen krajem marta ove godine, a riječ je o najpovoljnijem modelu iz popularne P30 porodice. Ovaj telefon koji se pozicionira u srednji segment, posjeduje ekran Full HD+ rezolucije veličine 6.15 inča.

Huawei P30 Lite je opremljen vrhunskom kamerom od 48MP koja se nalazi na poleđini uređaja, koju krase još širokougaona kamera od 8 MP uz pomoćni senzor od 2 MP koji služi za dubinsko mjerenje oštrine. Ljubiteljima selfija na raspolaganju je prednja kamera rezolucije 24 MP, a maksimalna rezolucija videa je Full HD sa 30 fps.

Telefon pokreće osmojezgarni procesor Hisilicon Kirin 710 izrađen u 12 nm tenhnologiji. Sastoji se od četiri Cortex A73 procesora koji rade na 2.2 GHz i isto toliko Cortex-a A53 koji se vrte na 1.7 GHz. Dolazi u kombinaciji 4 GB RAM i 128 GB interne memorije, koju je moguće dodatno proširiti putem microSD kartica kapaciteta do 512 GB.

Telefon ima senzor otiska prsta koji je smješten sa zadnje strane uređaja, a omogoućava brzo punjenje baterije od 18 Wati. Baterija je kapaciteta od 3340 mAh i pružiće dan do dan i po upotrebe. U P30 lite je predinstaliran najnoviji Android 9 Pie operativni sistem, praćen fabričkim EMUI 9.0.1. korisničkim interfejsom.

Najnoviji Lite model P serije smartofna dosnosi vrhunski dizajn, odličan hardver u ovom segmentu i prvorazredno iskustvo fotografisanja, a sve to po pristupačnoj cijeni.

Ovaj telefon nalazi u posebnoj ponudi po cijeni od 1 KM za preporučenu tarifu Pretplata L+.

Svi novi m:tel korisnici postpaid tarifnih modela koji do 8. jula ove godine zaključe ugovor, uz sve prednosti Pretplata tarifa dobiće dodatni bonus mobilnog interneta od 4 GB za prva dva mjeseca korišćenja odabranog tarifnog modela. U okviru ove ponude imate i mogućnost kupovine odličnih mobilnih telefona po promotivnim cijenama