Huawei P40 Pro stiže sa desetostrukim zoom-om

Written by

Huawei P40 Pro stiže sa desetostrukim zoom-om

iza ugla, mobilni svijet| Views: 64

Prva mobilna kamera s desetostrukim optičkim zoom-om bi bio adut kojim kompanija Huawei nastoji nadjačati moćne Android-e u redovima konkurencije.

Kineski telekomunikacijski gigant bi krajem marta, u Parizu, trebalo da predstavi svoje moćne uređaje P40 i P40 Pro. Ono što je odmah upečatljivo kada su ovi smartfoni u pitanju, a vidljivo je na fotografijama koje su nedavno procurile u javnost, svakako je poboljšanje kamera na kojem proizvođač istrajava.

Pomenute fotografije pokazuju da je model P40 Pro opremljen četvrtastim modulom za kamere koji obuhvata pet senzora. Pomenuti desetostruki zoom bi mogao raditi na jednom od senzora, što bi, ako se ispostavi kao tačno, bio revolucionarni potez kojim bi se Huawei razlikovao od drugih proizvođača.

Inače, optički zoom se postiže prebacivanjem sa širokougaone na telefoto kameru. U pitanju bi, navodno, bio Sony-jev senzor od 52 MP, što je za 10 MP više od prošlogodišnjeg na modelu P30.

S druge strane, slabiji je od onog na telefonu Galaxy Ultra, ali je njegova prednost u tome da bi veći broj piksela trebalo da pokupi više svjetla i time noćne fotografije učini kvalitetnijima.