Written by

Huawei postavio novi rekord – prodato 10 miliona telefona P30 serije

mobilni svijet, u žiži| Views: 179

Huawei je postavio novi rekord – P30 serija telefona je dostigla prodaju od 10 miliona uređaja za samo 85 dana, što je za dva mjeseca brže nego što je bilo u slučaju serije P20.

Takođe, to je novi prodajni rekord kompanije Huawei kada govorimo o nekom tromjesečnom periodu.

Do kraja maja, Huawei je isporučio ukupno 100 miliona uređaja iz pomenute serije, a do tog broja je stigla brže nego prošle godine. Ipak, to nije sve – kompanija je u istom periodu isporučila i 100 miliona SuperCharge proizvoda. To uključuje telefone, power bank uređaje i punjače koji podržavaju Huawei tehnologiju brzog punjenja.

Inače, premijum telefon Huawei P30 Pro je na dodjeli European Hardware Awards 2019. ovjenčan nagradom “Best Smartphone”, koju dodjeljuje organizacija Evropska asocijacija za hardver (European Hardware Association). Više od 100 urednika vodećih evropskih tehnoloških publikacija ispitalo je, nominovalo, a zatim i glasalo za najbolji hardver na tržištu.

Rekordnu prodaju je bilježi i Huawei Watch GT, pametni sat koji je objavljen u oktobru prošle godine, a prodat je u više od dva miliona primjeraka, što ga čini najpopularnijim pametnim satom ove kompanije.

Huawei je, tokom prva tri mjeseca ove godine, isporučio ukupno pet miliona nosivih uređaja, što je rast od 282% u odnosu na isti period prošle godine, i sada je treći proizvođač pametnih satova na svijetu.