Huawei P30

Written by

Huawei povećao prihode u prvih šest mjeseci 2019. godine

mobilni svijet, u žiži| Views: 220

Huawei je povećao prihode u prvoj polovini 2019. godine za 23,2 odsto, u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz ove kompanije.

Tako je uprkos trgovinskim sankcijama koje su uvedene sredinom maja od strane SAD-a ovaj kineski proizvođač zabilježio rezultate koji se premašili očekivanja. U međuvremenu je došlo do zatopljenja odnosa. Najprije su sankcije prolongirane do 19. avgusta, a neke nezavnične informacije govore da bi one mogle biti ublažene ili ukinute.

U prvih šest mjeseci ove godine ostvaren je prihod od 58,28 milijardi dolara, dok je isporuka mobilnih telefona povećana za 24 odsto. Rezultatima je doprinio ogroman rast prodaje u Kini, dok je u Evropi i ostatku svijeta prodaja zabilježila blagi pad. U kompaniji su naveli da očekuju da u drugoj polovini godine ostvare rast poslovnih rezultata.

Prema istraživanju Strategy Analitics-a, globalna prodaja telefona je opala za 2,6 odsto, tačnije na 341 miliona prodatih telefona. U istom periodu Samsung je povećao udio na tržištu na 22%, Huawei je zadržao 17%, dok je Apple ostao na 11%. Četvrto mjesto pripada kompaniji Xiaomi, čije modele možete odnedavno pronaći u ponudi kompanije m:tel.

Huawei planovi do kraja godine

Huawei i dalje ima velike ambicije, te će raditi na plasiranju nove generacije pametnih telefona do kraja godine, prvenstveno modela Mate 30. Takođe, grupacija Huawei Consumer Business biće fokusirana na razvoj infrastrukture i 5G mreže. Kompanija se pohvalila da je do sada osigurala 50 komercijalnih ugovora s operaterima širom svijeta i isporučila više od 150 hiljada 5G baznih stanica.