Written by

Huawei predstavlja novi model već u martu naredne godine?

moj android| Views: 84

Huawei-P9-to-Boast-Curved-Display-Kirin-950-SoC-Rumor-481724-3

Ne tako dugo nakon izlaska na tržište sa modelom P8, procurile su informacije da kompanija Huawei već radi na sljedećem telefonu, koji bi trebalo da nosi naziv P9. Budući da su relativno skoro predstavili svoj flagship model Mate S, glasine o novom Huawei-ju donekle i imaju smisla.

Što se specifikacija uređaja tiče, informacije koje su za sada poznate su te da će ga pokretati Kirin 950 čipset, da će imati ekran veličine 5.2 inča, 4GB RAM memorije, te da će posjedovati skener otiska prsta kao i dve kamere na zadnjoj strani. Izvori govore da će Huawei P9 biti drugačiji od P8 modela, jer će imati zakrivljeni ekran i već pomenuti skener otiska prsta sa zadnje strane. Što se tiče procesora, za sada nikakve informacije nisu poznate, a prema svemu sudeći, neće uskoro ni biti otkrivene.

Prema glasinama, ovaj model bi trebalo da bude dostupan već u martu 2016. godine, skoro godinu dana nakon predstavljanja modela P8,  a s obzirom na pozitivne reakcije korisnika, ali i stručne javnosti, i na P8 i Mate S, ovo bi mogao da bude jedan od iščekivanijih telefona naredne godine. Naime, predstavljanjem Mate S modela, Huawei je ove godine predstavio prvi pametni telefon koji ima integrisanu Force Touch tehnologiju, te tako izazvao oduševljenje ljubitelja tehnologije. Što se tiče modela P8, jedan je od najkvalitetnijih modela ove kineske kompanije, a od trenutka njegovog predstavljanja, pa do danas ima izuzetno dobru prodaju. Upravo zbog toga su svi zainteresovani da otkriju u čemu će biti tajna narednog modela ove kompanije, koja je trenutno treći po redu proizvođač pametnih telefona u svijetu.

Pored Huawei-ja P9, očekuje se i veći model Huawei P9 Max sa 6,2 inčnim QHD ekranom. Trenutno ne postoje informacije o tome da li će se pojaviti istovremeno kada i Huawei P9 ili nešto kasnije.

Ono što je sigurno jeste da u Huawei-ju nemaju vremena za odmor i da će obradovati sve svoje fanove novim modelom i to za samo nekoliko sedmica.