Huawei logo

Written by

Huawei prodao 240 miliona telefona u 2019.

mobilni svijet, u žiži| Views: 194

Prošla godina za kompaniju Huawei bila je prilično burna, ali i uspješna sudeći prema brojkama. Ovaj kineski tehnogigant predstavio je dva najbolja pametna telefona na tržištu – Huawei P30 Pro i Huawei Mate 30 Pro.

Bez obzira na poteškoće sa kojima su se suočavali, u Huawei-ju su uspjeli ostvariti neke rekordne rezultate. Tako je tokom 2019. godine iz fabrika ove kompanije isporučeno čak 240 miliona uređaja, a telefoni P i Mate serije doprinijeli su toj brojci sa gotovo 50 odsto.

Iz kompanije očekuju da će prihodi od prodaje dostići 110 milijardi evra, što bi bilo 18% više u odnosu na godinu ranije. S druge strane, stručnjaci ističu kako bi ovi rezultati bili mnogo bolji da Huawei nije imao problema u odnosima s Amerikom.

Kako smo ranije i pisali, cilj Huawei-ja za 2020. godinu jeste razviti sopstveni Huawei Mobile Services kao alternativu za Google-ove usluge. Iz kompanije su, takođe, otkrili da su u 2019. godini uspjeli prodati više od 2 miliona Huawei Watch GT 2 jedinica, te više od miliona Huawei FreeBuds 3 slušalica u jednom mjesecu.

Ne sumnjamo da će Huawei nastaviti nizati uspješne rezultate i u 2020. godini, a mi ćemo ispratiti baš svaku novost iz ove kompanije.