Written by

Huawei proširuje budžetsku liniju modelima Y6 Pro i Y6 Prime

iza ugla, mobilni svijet| Views: 284

Kompanija Huawei je nedavno predstavila novi model telefona iz Y serije, a riječ je o Y6 Pro telefonu koji se na tržištu pojavio prošlog mjeseca.  S obzirom na to da je riječ o telefonu srednjeg cjenovnog ranga,  specifikacije nisu pretjerano impresivne, ali je zato dizajn veoma atraktivan sa waterdrop notch-em na vrhu uređaja, a tekkstura samog kućišta podsjeća na kožu.

Nagađa se da bi kompanija u skorije vrijeme mogla lansirati još jedan uređaj iz Y serije budući da se Y6 Prime već pojavio u Google-ovom Android Eneterprise katalogu. U ovom časopisu navodi se da bi ovaj telefon trebao imati ekran od 6.1 inča, a baš kao i Pro model, očekuje se da bi ovaj telefon mogao imati rezoluciju od 720×1560 piksela te odnos stranica 19.5:9. Kad je u pitanju memorija, priča se o 3GB RAM-a te 32 GB interne memorije.

Kad je u pitanju softver tu su 9.0 Android pie operativni sistem i prilagođeni EMUI 9.0. Kad su u pitanju hardverske specifikacije one bi trebalo da budu identične kao i kod Pro modela, a jedina bitna razlika je prisutstvo senzora otiska prstiju dok Y6 podržava otključavanje telefona putem tehnologije prepoznavanja lica.  Ako su ova nagađanja tačna, telefon bi se na tržištu mogao naći već narednog mjeseca.