Written by

Huawei telefoni niže klase dobijaju poboljšanje u vidu Kirin 710 procesora

moj android| Views: 394

 

Huawei je prošle sedmice tiho i bez pompe najavio Nova 3i uređaj, nešto slabiju verziju standardne verzije Nova 3. To je veoma važan trenutak za kompaniju jer sa tim modelom pokreće potpuno novi Kirin 710 čipset. Ovo je bez svake sumnje najveći korak kad je u pitanju srednji rang telefona još od Kirin 650 čipseta koji je postavljen u P9 Lite.

Otada svaki Kirin 65X čip je donosio istu octa-core Cortex A53 CPU postavku i po tome P9 Lite je gotovo jednako snažan kao i p20 Lite.

Sada je stigao Kirin 710 i na prvi pogled djeluje zaista moćno sa mnoštvom poboljšanja u odnosu na ostale uređaje srednje klase. Na prvom mjestu, grafika na telefonima će biti neuporedivo bolja, a surfanje i prebacivanje sa jedne na drugu aplikaciju mnogo brže. Prema nekim ranijim glasinama ovaj procesor bi trebalo da ima neuro procesuiranje , ali izgleda da to ipak neće biti slučaj iako Nova 3i podržava brojne AI funkcije kao što je prepoznavanje scene i animirane emoji-je.

Veliko je pitanje kako Huawei planira da koristi ovaj čipset , da li će u potpunosti zamijeniti Kirin 659 seriju ili možemo očekivati poboljašanja srednje klase telefona od Lite pa sve do Honor serija.

Ukoliko se so Huawei odluči da koristi Kirin 710 za višu srednju klasu svojih uređaja to će biti značajan napredak za Honor i telefone koji nisu dio flagshio-a, razlika između uređaja srednje i visoke klase mogla bi biti još manja.

Telefon Nova 3i dijeli brojne karakteristike sa Nova 3 telrfonom kao što su dualna kamera od 24+2 megapiksela, virtuelno identičan displej od 6,3 inča, am+nimirani emoji i do 128 GB memorije.