Written by

Huawei Y5 2019 – šta do sada znamo?

iza ugla, mobilni svijet| Views: 270

Kompanija Huawei ne posustaje kada je u pitanju proizvodnja pametnih telefona. Iako nam se ponekad čini kako modeli izlaze svakodnevno, svaki novi uređaj ovog kineskog tehnogiganta poseban je po nečemu. Nakon velikog odjeka P30 serije, sve više se spekuliše o novom Huawei Y5 2019 telefonu.

Šta do sada znamo?

Na internetu se, u proteklih nekoliko sedmica, pojavilo mnogo informacija o nadolazećem Huawei Y5 2019 modelu telefona. Ono što je do sada poznato jeste da bi ovaj uređaj trebalo da dođe sa Helio A22 procesorom, 2 GB RAM-a i EMUI 9 operativnim sistemom, kao i ekranom rezolucije 1520 x 720 piksela.

Međutim, najnovije glasine otkrivaju i neke nove detalje – ekran će navnodno biti  5.71-inčni, sa popularnim notch-om za prednju kameru u obliku kišne kapi.

Na zadnjoj strani telefona nalaziće se kamera kvaliteta 13MP, uz odličan blic. Za razliku od nekih prethodnih modela ove kategorije, telefon neće imati čitač otiska prsta na zadnjoj strani, nego će se otključavati putem Face Unlock – opcije otključavanja licem. Huawei Y5 2019 na zadnjoj strani će navodno imati gumiranu plastiku koja izgleda kao koža.

Iako još ne znamo kada će ovaj model biti zvanično lansiran, pretpostavlja se da nećemo čekati dugo s obzirom na brojne informacije koje se svakodnevno pojavljuju.