Written by

Humoristična serija „Kriza“ na kanalu FTV

m:tel IPTV| Views: 378

FTV, svakog utorka u 20:35

kriza3

U zrelim godinama mnogim ljudima se često vrati mozak pubertetlije. Tako je i sa braćom Alešom i Mironom, te njihovim prijateljima Kiflom i Jeremijom. Četiri prijatelja iz Sarajeva osnivaju rock'n'roll bend pod imenom „Kriza“ u nadi da će kao rokeri više privlačiti žene. Koliko u tome imaju uspjeha, a koliko ne otkrićete  u seriji „Kriza“ koja je na programu FTV – a svakog utorka u 20:35.

Svaki od ove četvorice se kroz život probija na svoj način. Aleš je na pragu pete decenije života, samohrani otac koji svoju kćerkicu Emu čuva kao oči u glavi i veterinar koji mrzi svoj posao. Kada su žene u pitanju, ne postoji nesigurniji čovjek na svijetu od Aleša. Sa druge strane, njegov brat Miron je potpuno drugačiji. Bavi se slikarstvom, avanturista je i proputovao je cijeli svijet. Živi sa bratom i nećakinjom u kući koju su Aleš i on naslijedili od oca. Najveća uživancija za njega su lake droge i nezaobilazna čaša viskija. Žene ga naprosto salijeću zbog njegovog šarma i smisla za humor.

Za stolom u njihovom omiljenom kafiću „Biblioteka“ redovno im se pridružuju prijatelji Kifla i Jeremija. Kifla nema sreće u životu, ali ga to uopšte ne nervira. Nema ni posao niti ambicije da ga nađe, žena ga svaki drugi dan izbacuje iz kuće, no on to sve mirno podnosi. Jeremija je hirurg, oženjen je i ima dvoje djece. Na prvi pogled izgleda kao da ima sređeni život, ali ga on sam sebi komplikuje time što je hipohondar. Svakog dana misli da boluje od druge neizlječive bolesti.

Glavne uloge u ovoj seriji tumače Nikola Kojo kao Aleš, Enis Bešlagić kao Miron, Aleksandar Seksan kao Kifla i Mirvad Kurić kao Jeremija. Tu su još i Jasna Diklić kao Alešova i Mironova kućna pomoćnica Borka, Vanesa Glođo kao konobarica Nejra i Marija Pikić kao Ema. Scenarista „Krize“ je Feđa Isović, a režiju potpisuje Elmir Jukić. S obzirom da su njih dvojica osmislili i čuvenu seriju „Lud, zbunjen, normalan“ sasvim je sigurno da ćete se i uz „Krizu“ dobro nasmijati.

https://www.youtube.com/watch?v=5D6TzJlNtcA