Written by

I narudžbe uskoro dio Facebook Messenger-a?

moj android| Views: 96

Mark Zuckerberg

Ova sedmica bila je bogata vijestima iz Facebook-a, pa ste na našem blogu imali priliku da čitate kako biste uskoro mogli zarađivati od svojih Facebook objava  kao i to da kompanija radi na uvođenju grupnih poziva u Messenger. Prvi čovjek kompanije Mark Zuckerberg iskoristio je Facebook-ovu godišnju konferenciju kako bi predstavio svoju najnovije inicijative i smjer u kojem se kreće najveća društvena mreža na svijetu. Za Zuckerberg-a je važno da Facebook, ne samo da prati konkurenciju poput Microsoft-ovog Skype-a, već i da bude lider kada su softverske inovacije u pitanju.

Popularni Messenger neće više biti samo chat zabava s obzirom na planove koji uključuju uvođenje novih prodajnih opcija putem mobilne aplikacije. Iz Facebook-a uvjeravaju da će korisnici Messenger-a uskoro biti u mogućnosti da naruče cvijeće, cipele ili bilo koje druge proizvode putem slanja direktnih poruka uz uvođenje servisa za plaćanje. Na ovaj način korisnicima će biti omogućeno jednostavno plaćanje, pa neće biti potrebe da npr. odlazite u prodavnicu, a aplikacija će vam omogućiti da odaberete šta želite da kupite bez potrebe za “provlačenje” kreditne kartice kroz terminale.

Facebook već ima potpisanu saradnju sa više od 30 kompanija koje uključuju CNN, eBay, Burger King i Bank of America. Pored Messenger-a Facebook posjeduje i servis i aplikaciju za dopisivanje WhatsApp, koji zajedno imaju skoro dvije milijarde aktivnih korisnika. Ta cifra svakako predstavlja ogroman tržišni potencijal, tako da su narudžbe koje će uskoro postati dio Messenger vjerovatno samo početak.