Written by

Igre bez granica ovog vikenda u Tuzli

m:vijesti, prijateljstva| Views: 1028

Nakon veoma posjećenih „Igara bez granica“ u Banjaluci i u Prnjavoru, ova zabavno-sportska manifestacija 7. aprila 2019. odlazi i u Tuzlu.

U SPKC „Mejdan“ u Tuzli od 12 do 16 časova, takmičiće se preko 400 mališana osnovnoškolskog uzrasta, okupljenih oko sportskih udruženja i klubova iz Tuzle.

Mališani će se takmičiti i pokazati brzinu, spretnost te sklonost ka timskom radu. Na ovaj način poslaće poruku svojim vršnjacima koliko je važan sport, fizička aktivnost te generalno zdravi stilovi života. Osim tuzlanskih osnovaca, nastupiće i mališani sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja djece sa smetnjama u razvoju „Malo Srce Tuzla“, kojima će biti doniran dio sredstava.

Sve posjetioce i navijače će u foajeu dočekati brojne kreativne radionice kao što su robotika, programiranje, mentalna aritmetika, slikarske radionice te slatki i osvježavajući kutak. Ulaz je besplatan za sve posjetioce, a obezbijeđene su nagrade za pobjednike, kao i utješne nagrade za sve takmičare.

Kompanija m:tel u okviru svog društveno odgovornog poslovanja, prijatelj je i ove zabavno-sportske manifestacije za mališane, te na ovaj način promoviše prave vrijednosti i podstiče sportski duh.

U toku 2019. godine “Igre bez granica” će obići ukupno 8 gradova u Bosni i Hercegovini. Nakon Tuzle, ovo sportsko-zabavno takmičenje koje je već osvojilo srca svih mališana biće održano 25. maja u Bijeljini, 26. maja u Brčkom, 9. juna u Trebinju, 22. septembra u Banjaluci, 6. oktobra u Sarajevu i 10. novembra u Mostaru.