Igre bez granica 1

Written by

Igre bez granica stižu u Mostar

m:vijesti, prijateljstva| Views: 904

Sljedeća sportsko-zabavna manifestacija „Jaffa Igre bez granica” će biti održana 18. oktobra ove godine u sportskoj dvorani osnovne škole  „S.S.Kranjčević” u Mostaru, od 12 do 16 časova. Na takmičenju će učestvovati oko 600 mališana osnovnoškolskog uzrasta kao i oko 100 predškolaca iz Mostara.

Osim osnovaca, djece iz vrtića, kao i djece iz sportskih klubova i škola sporta, nastupiće i mališani sa poteškoćama u razvoju iz Mostara, iz udruge „Udruga za Down sindrom-Mostar”, kojima će biti doniran dio sredstava da unaprijede svoj rad.

Osnovni ciljevi ove manifestacije su druženje, zabava, ali je veoma bitna i fizička aktivnost i zdravo odrastanje mališana. Igre su prilagođene za svaki uzrast i pomno su osmišljene od tima stručnjaka iz oblasti sporta i zdravstva.

Osim takmičenja u zabavnim igrama koje su animatori smislili specijalno za ovu priliku, sve prisutne očekuje bogat revijalni program u sali za koji će biti zaduženi plesni klubovi i sportska udruženja. Sve posjetioce i navijače će dočekati brojne kreativne radionice, Ulaz je besplatan za sve posjetioce, a obezbijeđene su nagrade za pobjednike, kao i utješne nagrade za sve takmičare.

Kompanija m:tel u okviru svog društveno odgovornog poslovanja, prijatelj je i ove zabavno- sportske manifestacije za mališane, te na ovaj način promoviše prave vrijednosti i podstiče sportski duh.

Do kraja godine Igre bez granica će se održati u Mostaru, Sarajevu i Banjoj Luci, a dodatne informacije o manifestaciji i detalje o prijavama možete potražiti na web sajtu www.igrebezgranica.ba.