Written by

Igrica – Destiny 2

moj android| Views: 194

igrica

Video igra “Destiny” koju je 2014. godine napravio američki razvojni tim za video igrice “Bungie” je naučnofantastična igra smještena u dalekoj budućnosti. Jedna je od najskupljih i najpopularnijih igrica na svijetu.

Kompanija “Activision Blizzard” i “Bungie” 8. septembra ove godine predstavljaju dugoočekivani nastavak jedne od najboljih timskih igara pod nazivom “Destiny 2” – “Rally the Troops” Worldwide.

Igra će biti dostupna za PC, Xbox One/S i PlayStation 4. Pored standardne edicije, imaće i ekskluzivne primjerke za kolekcionare, koji će sadržavati mnoštvo autentičnih i rijetkih “Destiny” detalja i predmeta.

U “Destiny 2” igrici posljednje bezbijedno uporište ljudske vrste je uništeno i u ruševinama je. Crvena Legija je i dalje moćan neprijatelj, koji vlada cijelim svijetom svojom elitnom, zlom, vojskom.

Tu “uskaču” gejmeri, kreirajući svako svog posebnog lika u igri. Likovi  moraju da ovladaju raznim vještinama i usvoje nadogradnje koje će im pomoći da postanu zaštitnici ostatka čovječanstva i odabrani ratnici.

Ova akciona igrica pored epske kampanje gejmere vodi na put kroz solarni sistem, te donosi i kooperativne misije za tri ili šest igrača, kao i mnoge druge modove za više igrača.