Written by

Igrica o Černobilju – šta donosi?

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 281

Mini-serija Černobilj, dostupna i korisnicima m:tel TV paketa HBO, i to besplatno do kraja avgusta, već sada visoko kotira na svjetskim rang listama najboljih serija.

Na talasu hajpa ove dramatizacije priče o nuklearnoj nesreći iz 1986. godine, jednoj od najvećih katastrofa koje je izazvao čovjek, ali i hrabrim ljudima koji su žrtvovali živote da spasu Evropu od nezamislivog uništenja, stiže i Sci-Fi horor igra preživljavanja – Chernobylite.

Igrica o Černobilju, na kojoj radi studio The Farm 51, ima odličnu priču, prepunu zapleta i emociju. Isti studio je, za potrebe svog projekta Chernobyl VR, već radio 3D skeniranje okoline, zbog čega igrači mogu da očekuju realističan i vjeran prikaz černobiljskog okruženja.

A sada, šta konkretno donosi igrica koja je najavljena još prošle godine – radnja se odvija više od 30 godina nakon černobiljske katastrofe, koja se dogodila u trenutku kada ste vi bili mlad fizičar u postrojenju elektrane, kojem je u toj nesreći stradala djevojka. U želji da se napokon riješite demona prošlosti, sada se vraćate na poprište tragedije, što nagovještava da vas čeka atmosfera prepuna zapleta i emocija.

Polusatni video igre iz pre-alpha verzije ukazuje da je doživljaj u potpunosti pogođen, ali ga svakako ne treba vezivati za istorijske činjenice u vezi sa katastrofom u Černobilju.

PC igrači bi priliku da igraju Chernobylite trebalo da imaju na jesen, a moguće je da će igra naknadno izaći i za konzole. Ostaje da vidimo da li će se pažnja javnosti koju je zadobila mini-serija Černobilj preliti i na samu igricu. Do tada, pogledajte šta možete očekivati: