Written by

Instagram je ponovo redizajnirao stranicu preporučenih sadržaja

m:apps, preporučujemo| Views: 230

Ažuriranja na Instagramviše nisu novost, jer gotovo svakodnevno možemo uočiti neke promjene i poboljšanja za korisnike. Tako je među posljednjim izmjenama i ona koja se odnosi na stranicu Explore.

Ovaj dio popularne društvene mreže predstavlja svojevrsnu preporuku sadržaja i profila koje inače ne pratite. Iz kompanije su nedavno saopštili kako je fokus Instagrama upravo na ovoj sekciji, a naročito na opcijama IGTV i Shopping koje su postavljene u vrhu Explore stranice.

IGTV je u novom ažuriranju dobio značajnu poziciji, jer se nalazi u samo vrhu preporučenih sadržaja. Jedan od razvojnih planova Instagrama svakako je i kupovina, tako da se i ova opcija gotovo na sedmičnom nivou unapređuje. Naredni korak za Explore sekciju biće i uvođenje popularnih Story-ja. S obzirom da je feed Instagrama i dalje veći od broja oglasa, brojne kompanije upravo u IGTV Shopping sekcijama vide priliku za zaradu.

Iako IGTV još nema oglase, a robne marke ne mogu platiti za poziciju u Explore-u, očekuje se da bi upravo ove usluge mogle donijeti nove prihode popularnoj društvenoj mreži. IGTV ima duže video-zapise, a time i više prostora za oglašavanje. U međuvremenu, iz Facebook-a su poručili da kupovinu smatraju dugoročnim izazovom, tako da je očekivano kako svoje poslovne kockice “slažu” upravo ovim ažuriranjima na Instagramu.