Written by

Instagram mijenja izgled profila

iza ugla, mobilni svijet| Views: 156

Instagram ponovo mijenja izgled i korisnici će u narednih nekoliko sedmica vidjeti novi dizajn svoje omiljene aplikacije.

U kompaniji su odlučili da se, sa redizajnom, više fokusiraju na same korisnike nego na njihov broj pratilaca. Aplikacija će dobiti i neke nove funkcionalnosti, a ono što se ne mijenja jesu pozicije sadržaja, izgled slika i videa, kao i ikonice koje ih prate.

U nedavnoj blog objavi navodi se da je promjena pažljivo pripremljena i da će biti testirana na grupama korisnika u narednih nekoliko sedmica, nakon čega će biti odlučeno kako će dalje izgledati Instagram profili.

Među izmjenama je i to da će profilna slika biti sada pomaknuta u desni ugao, a vaše ime će većim fontom biti napisano na vrhu stranice.

„Radili smo na ovim promjenama i testiraćemo ih kroz faze i u različitim kombinacijama u našoj zajednici. Nastavićemo s eksperimentisanjem i mijenjati se u skladu s vašim reakcijama. Ubuduće ćemo ažurirati aplikaciju prema povratnim informacijama korisnika“, naveli su u objavi.