Instagram post sada možete kreirati i sa desktopa

Aplikacija čija je funkcionalnost od početka tijesno povezana sa pametnim telefonima možda će uskoro i desktop korisnicima omogućiti objavljivanje postova.

Instagram je interno počeo testirati opciju objavljivanja postova na desktop verziji ove platforme. Do sada su korisnici na desktopu mogli isključivo gledati sadržaj i objavljivati IGTV, uz standardne opcije poput lajkovanja, komentarisanja ili slanja poruka.

Uopšte gledajući, Instagram za desktop nije ni približno sličan aplikaciji za pametne uređaje. Niti je jednako atraktivan, niti je, barem do sada, bio jednako funkcionalan. Ali smo sigurni da brojni korisnici imaju potrebu ili su primorani da ga koriste i u toj varijanti, pa će im unaprijeđene mogućnosti donijeti veliko olakšanje.

Kad je riječ o drugim tipovima objava, kao što su story i reels, još nije bilo riječi o tome da li će se u budućnosti i za njih stvoriti „prostor“ na desktop verziji.

Za sve ove promjene nema jasne naznake kada bi ih trebalo očekivati, ali prema posljednjim informacijama tehnički je sve već spremno.