Written by

Instagram profil Alexa Meade Art

m:ovo m:ono| Views: 330

alexameadeart

Zamislite svijet u kojem svaki detalj djeluje kao iluzija. Svijet u kojem ljudi, cvijeće, automobili i hrana blistaju u najljepšim bojama nanešenim vještim potezom kista. Ta iluzionistička umjetnička djela su rad umjetnice Alexa-e Meade, a sve ih možete pogledati na njenom Instagram profilu.

Ideju za ovo igranje temperama i vodenim bojama Alexa je dobila na fakultetu. Profesor je od studenata tražio da naprave skulpturu koja izgleda kao pejzaž, ali da to ne bude skulptura pejzaža. Zbunjena Alexa je zamolila profesora da objasni šta pod tim podrazumijeva, a on joj je odgovorio da je to nešto što sama treba da shvati. Tada je odlučila da sjene drveća na podu prekrije crnom bojom. Ta tehnika joj se toliko svidjela da je to počela da radi i sa ljudskim sjenama. Kasnije je svojim temperama, vodenim bojama i kistom napravila pravu igru svijetla i sjenki, a samim tim stvorila i sopstveni stil slikanja.

Danas Alexa može da postigne da ljudi i stvari izgledaju poput dvodimenzionalnih umjetničkih slika. Sada bojama prekriva voće, jaja i, kako sama kaže, sve ono po čemu se ne bi trebalo slikati.