Instagram profil: Ko je Lele Pons, vlasnica najgledanijeg profila u ovoj godini?

lele-pons

Ovih dana smo pisali o najboljima i najpopularnijima koje je proglasila Google Play platforma, kako u kategoriji aplikacija, tako i u domenu umjetničkih sadržaja. Sada je na red došao Instagram, koji je takođe proglasio svoje najuspješnije, a među njima je i jedno ime koje vam vjerovatno nije poznato.

Glumica i pjevačica Selena Gomez je i dalje vlasnica najpraćenijeg Instagram profila, sa više od 130 miliona pratilaca. Najviše „sviđanja“ u 2017. prikupile su fotografije koje su postavljali pjevačica Beyonce i fudbaler Cristiano Ronaldo. Sve su to planetarno popularne osobe. Međutim, rame uz rame s njima, stala je djevojka čije su „Instagram priče“ (Instagram Story) bile najgledanije – Eleonora Lele Pons.

Iako će njeno ime malo kojoj odrasloj osobi biti poznato, sa tinejdžerima je situacija drugačija. Naime, 21-godišnja Venecuelanka, koja je odrasla u Majamiju, svoje ime u online svijetu stvorila je putem platforme Vine. Duhovitim kratkim klipovima koji su se bavili srednjoškolskim temama i tinejdžerskim humorom, Lele je postala zvijezda Vine scene, koja je najpopularnija bila među mladima.

Kako se Vine ugasio početkom ove godine, Lele se okrenula YouTube-u i Instagram-u. I dalje posvećena namjeri da se bavi komedijom i nasmijava ljude, često se šaleći na sopstveni račun, brzo je stekla šest miliona pratilaca na YouTube-u i 14 miliona više na Instagram-u. A onda je odlučila da poveže ove dvije platforme, tako što je u Instagram Story objave pretvarala sekvence iz svojih YouTube klipova. Bila je u tome toliko uspješna da je u ovoj kategoriji nadmašila sva druga, pa i daleko poznatija imena, i prikupila najviše pregleda Instagram „priča“ u 2017. godini.

Zbog ogromnih brojki i velike baze pratilaca, Lele je često uvrštavana na razne liste najuticajnijih mladih osoba na svijetu. Uz to, njena karijera se razvija i u drugim pravcima, pa je postala zaštitno lice poznatih kozmetičkih proizvoda i na modnim pistama nosila kreacije nekih od najvećih modnih kreatora današnjice.

Njen Instagram profil možete da pogledate ovdje, pa i pogledate njen poslednji Instagram Story.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se