Written by

Instagram profil najbržeg čovjeka na planeti

moj android| Views: 156

usain-bolt-large-500

Usain Bolt je najbrži čovjek svih vremena koji treutno drži svjetske rekorde na 100 i 200 metara. Osim što je najbrži čovjek na svijetu, harizmatični Jamajčanin ima i zanimljiv Instagram profil.

Na profilu @usainbolt mogu se vidjeti prvenstveno fotografije sprintera sa atletske staze, odnosno njegovih treninga i takmičenja. Tako se među posljednjim Instagram objavama Bolt može vidjeti okićen zlatnim medaljama iz Rija.

Ipak, Usain fanove često obraduje i duhovitima fotografijama ili interesantnim video klipovima u kojima se slavni atletičar gotovo svakodnevno nađe. Među njima su i čuvena „strela“, zaštitini znak sprintera kojom Bolt proslavlja svaki trijumf. Na Instagam profilu upravo možete vidjeti fotografiju sprintera i predsjednika SAD-a, Baraka Obame, na kojoj zajedno poziraju.

Poznata je njegova ljubav prema muzico, naročito rege, a atletičar se ne libi ni da zapleše, bilo na stazi, ili van nje. Interesantno je i to da je Jamajčanin je takođe i veliki fan igrice „Call of Duty“.

Bolt učestvuje i u humanitarnim događajima, sa kojih dijeli fotografije, ali Instagram pratiocima dopušta i da zavire u njegov privatni život i dokumentuje fotografije iz izlazaka ili momentima opuštanja.

Instagram profil @usainbolt prati preko 5 miliona korisnika, a ukoliko želite da i vi zapratite najbržeg čovjeka na planeti to možete uraditi ovdje.