Instagram profil @nasablueberry: Upoznajte prvu osobu koja se sprema za put na Mars

Alyssa Carson je djevojka iz Luizijane koja je prva osoba koja se sprema za put na Mars. Stoga vam danas i predstavljamo njen Instagram profil @nasablueberry, gdje možete pratiti sve informacije u vezi sa njenom misijom.

Alyssa je djevojka koja od malih nogu želi da bude astronaut. Svoje ciljeve počela je da ostvaruje tako što je sedam puta pohađala svemirski kamp, tri puta svemirsku akademiju i akademiju za robotiku. Kao najmlađa je završila Naprednu svemirsku akademiju, te je dobila sertifikat za odlazak u svemir. Usavršavala se u Turskoj i u Kanadi i prva je osoba koja je pohađala sva tri NASA kampa na svijetu. Izabrana za jednu od sedam ambasadora koji predstsvljaju Mars One, misiju uspostavljanja ljudske kolonije na Mars. 

Nadimak Blueberry je stekla tokom drugog kampa, kada je dobila tamnije odijelo, jer je bila premalena za regularno. Trener joj je rekao da liči na borovnicu, što je kasnije postao opšte prihvaćen nadimak.

Instagram profil @nasablueberry je mjesto gdje možete upoznati ovu ambicioznu 20-ogodišnjakinju, koja trenutno studira astrobiologiju, u čemu posebno ističe istraživanja u laboratorijama kojima stiče obuku za izvođenje eksperimenata na drugim planetama.