Written by

Instagram profil – Omar Robles, balet na gradskim ulicama

moj android| Views: 235

omarzroblescuba-81

Ukoliko ste registrovani na sve popularnijem Instagram-u, ovaj nalog bi vam mogao privući pažnju. Omar Robles na svom Instagram profilu veliča specifičnost baleta u kontrastu sa sumornim prikazima svakodnevnice koja nas okružuje.

Naime, ovaj fotograf je privlači interesovanje sve većeg broja pratilaca unikatnošću svojih vizuala. Okupio je balerine i baletane na ulicama Njujorka, ali i drugih gradova koje bi posjetio, te zabilježio gracioznost njihovih pokreta, pažljivo uklopljenih u dosta mračnija okruženja. Tako možete vidjeti savršene pokrete balerine ispred obične radnje u Njujorku, ili zapanjujuće skokove baletana, okruženog mračnim prikazom napuštenog gradilišta.

Laura-Valentín-and-Daniel-Saez-©-Omar-Z-Robles-Photography-660x330

Omar je najprije počeo fotografisati ljude na ulici, kako bi došao na ideju da ukomponuje umjetnost plesa sa uličnim okruženjem. Podstaknut velikodušnoću plesača i njihovom posvećenošću, nastoji da istakne jedinstvenost istih ovim neobičnim prikazima. Pogledajte sasvim drugačije viđenje umjetnosti, utopljeno u moderni svijet i svakodnevne sredine koje nas okružuju. Bilo da ste ljubitelj baleta ili ne, ovaj nalog će vas podstaći na razmišljanje, ali i divljenje.

Posjetite Instagram nalog omarzrobles i provjerite kako izgleda ovaj oblik plesne umjetnosti u očima Robles-ovim.