Written by

Instagram profil: Steve McCurry

m:ovo m:ono| Views: 206

instagram2

Instagram profil čuvenog fotografa koji se zove Steve McCurry smatra se jednim od profila koji će vam dati odlične ideje, ali i motivaciju za putovanja. U fotografijama iz cijelog svijeta koje objavljuje na svom profilu uživa preko dva miliona pratilaca na ovoj društvenoj mreži.

Možda vam njegovo ime i nije poznato, ali gotovo je sigurno da ste vidjeli njegovu najpoznatiju fotografiju Avganistanke sa nevjerojatnim zelenim očima koji mnogi nazivaju “Mona Lizom trećeg sveta”. U pitanju je jedna od najpoznatijih naslovnica svih vremena obzirom da je upravo ova fotografija krasila naslovnu stranu časopisa “National Geographic”.

instagram1

McCuryja posao vodi po cijelom svijetu, a postao je prepoznatljiv po fotografijama iz ratnih područja. Fotografisao je tokom građanskih ratova u Kambodži, Libanu, Zalivskom ratu i sukobu Sovjetskog saveza i Avganistana.

Osim toga zabilježio je nevjerovatne fotografije običnih prizora u Hong Kongu, Indiji, SAD, Japanu, Nepalu, Italiji, Njemačkoj i mnogim drugim zemljama. U fokusu njegovog interesovanja su ljudi, a svaka od fotografija pravo je umjetničko djelo koje će vas natjerati na razmišljanje.