Written by

Instagram radi na samostalnoj aplikaciji za kupovinu

m:ovo m:ono| Views: 162

Jedan od sigurno najjednostavnijih načina za pronalazak nekih novih proizvoda u današnje vrijeme jeste da pratite brendove na društvenim mrežama. U ovim slučajevima, Instagram je sigurno najpopularniji jer se on sastoji samo od fotografija i video-zapisa. Instagram je monetizovao ovaj aspekt putem poznatih oznaka na postovima i pričama, ali sada je odlučeno da se napravi još jedan korak dalje. Naime, kompanija radi na samostalnoj aplikaciji koja će služiti isključivo za kupovinu.

Prema riječima ljudi koji su dobro upoznati sa ovim pitanjem aplikacija pod nazivom IG shopping je već u realizaciji, a ona bi trebalo da vam omogući da pratite brendove i trgovačke lance te da njihove proizvode kupujete direktno iz aplikacije.

Ovo nije prvi put da Instagram želi napraviti odvojenu aplikaciju od one osnovne. Oni su već napravili IGTV, te dio za direktne poruke tako da aplikacija za kupovinu ne bi trebalo da bude nek velika novina.

Ova funkcija bi pojednostavila stvari onima koji vole dakupuju online jer nakon što vide nešto na Instagramu ne bi morali tražiti zvaničnu stranicu brenda već bi mogli kupovati direktno iz aplikacije što je zaista sjajno.